‘De pittige verhalen achter onze wijnen’

Wat maakt het proeven van een wijn nu net zo’n speciale ervaring? Goede druiven, uiteraard. Een verfijnde of een sterke geur. Een volle body. Maar ook het werk in de wijngaard en de afwerking van die wijn door de wijnmaker of de oenoloog proef je in het glas. Toch is het niet alleen de wijn zelf maar ‘de ervaring van de wijn’ die voor een unieke smaakbeleving zorgt.

Elk wijnverhaal is uniek. Elke wijn kent een verhaal van het begin tot het einde, van het wroeten van de kleine wijnboer in een pittoresk mediterraans plaatsje waar iedereen mekaar kent en waar de wijnboer bekend en gerespecteerd is, tot de liefhebber die de wijn koopt en ervan geniet, doorgaans in een aangenaam kader wat de wijn soms nog beter kan doen smaken.

Dat zie je allemaal niet aan een label op de fles, maar dat verhaal zit wel vaak achter de wijnen die wij selecteren. Het is dit verhaal waar wijnhandel 750ml achteraan gaat en naar Limburg brengt. Zowel via onze plaatselijke wijnmakers als via onze Belgische wijnimporteur.

We kunnen je daardoor ook voor elke gelegenheid een gepaste wijn aanbieden.We adviseren je zelfs over foodpairing. Kom gerust een kijkje nemen en laat je smaakpapillen prikkelen door ons uitgebreide gamma aan wijnen en delicatessen. We stellen zelfs cadeaumanden op maat samen. Je merkt het: we adviseren je graag en dat uiteraard steeds met de glimlach.

Wijn is een prachtig, veelzijdig product. Het wordt vaak met grote zorg en toewijding gemaakt door bevlogen wijnboeren die volledig afhankelijk zijn van de grillen van de natuur. Wij willen jou kennis laten maken met deze boeiende mensen en hun bijzondere verhalen.

Niet voor niets is het onze toekomstvisie bij zoveel mogelijk van onze favoriete wijnboeren op bezoek te gaan en een dag van hun leven met hen door te brengen. Ze vertellen ons over hun levenswerk en ze leiden ons rond op hun domeinen. Dat levert steevast prachtige beelden en verhalen op die we graag met jou willen delen.

Zo brengen we de wereld van de wijnboer echt dichtbij. Als je je laat onderdompelen in onze wijnverhalen, is het bijna alsof je bij de wijnboer zelf op bezoek gaat. Niets voor niets worden we door onze passie soms Mr. Verdelho  & Mrs 750ml genoemd.

wijn handelaar Kristof Hojniak

Testimonial

Bruno Rebelo de Sousa (wijnhuis Bacalhoa Vinos de Portugal):

“When we do things in life with passion, everything comes naturally. As Bacalhoa’s “moto” is Art, Wine & Passion, it is natural that we immediately feel in love with the passion how Anika and Kristof at “750ml” wineshop, live and feel about Portuguese wine. Their knowledge about Portuguese culture, lifestyle & gastronomy allow us them to better advice you on best options for your own moment of enjoying Portugal in a bottle. All the success to this amazing team!”

Wijnhuis: Bacalhoa Vinos de Portugal