Quinta do Crasto Roquette & Cazes 2018

24.20 incl. btw

Land: Portugal

Type: Rode wijn

Inhoud in liter: 0,75 l

Herkomstbenaming: Douro

Domein: Quinta do Crasto – Douro

Druif: Touriga Nacional / Touriga Franca / Tinta Roriz

Categorie:

Beschrijving

Roquette e Cazes is het resultaat van een lange vriendschap tussen Jorge Roquette van Quinta do Crasto en Jean-Michel Cazes van Château Lynch-Bages. In 2002 besloten de twee families om een nieuw bedrijf te creëren en een grote wijn te gaan produceren, die de natuurlijke en unieke kenmerken van de Douro combineert met de ervaring van een eeuw lang Top-Bordeaux wijnen produceren, van de familie Cazes.

Een Wijnbereidingsavontuur:
“Om een grote wijn te maken van typische Douro-druivenrassen (60% Touriga Nacional; 25% Touriga Franca; 15% Tinta Roriz), een wijn met body en complexiteit, die de kracht en de zon van Portugal combineren met de elegantie en finesse van Bordeaux“ zegt Jean-Michel Cazes over dit avontuur.

Wij stonden voor twee belangrijke uitdagingen:
– om de kenmerken van de Douro te eerbiedigen
– om twee verschillende teams van oenologen samen te brengen die verschillende talen spreken en 1000 km apart van elkaar werken.

Het gehele proces begint in de wijngaarden. De wijnmaker van de familie Cazes komt regelmatig naar de Douro om de wijnstokken, samen met Tomás Roquette en Susana Esteban te controleren. Het wijnbereidingsprocédé valt onder de gezamenlijke verantwoordelijkheid van Daniel Llose en Susana Esteban. Om een typische Douro wijn te maken, met kracht en elegantie, hebben zij een specifieke wijnbereiding ontwikkeld, met zacht pompen en lang inweken. Het resultaat is een intense, volle en elegante wijn, met een duidelijke persoonlijkheid en duidelijk openbarende terroir.

Extra informatie

Gewicht 1.5 kg
Domein

Quinta do Crasto

Druivensoort

Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional

Land

Portugal

Prijscategorie

20 – 25 euro

Streek

Douro

Wijntype

Rood

Titel

Ga naar de bovenkant