//Gewürztraminer Spätlese QmP 2016

Gewürztraminer Spätlese QmP 2016

11.85

Land: Portugal

Type: Dessertwijn

Inhoud in liter: 0,75 l

Herkomstbenaming: Phalz

Domein: Anselmann

Druif: Gewurztraminer

Categorie:

Beschrijving

De Gewürztraminer van de familie Anselmann is ongetwijfeld een topper onder de liquoreuze wijnen (zoete wijnen), want hij weet de zoetheid van de late oogst perfect te combineren met de zuurtegraad van bepaalde Duitse wijnen. Dit maakt deze wijn tot de ideale aperitiefwijn of begeleider van voorgerechten.

“Gewürz” betekent in het Duits “kruidig” en staat voor een goudkleurige, aromatische wijn met florale toetsen en karakteristieke smaken van roos en lychee. De Gewürztraminer van Anselmann is een lichte, frisse en elegante wijn. Een perfect vertegenwoordiger van dit druivenras !

Het domein

Dit huis met decennia lange ervaring, is één van de beste huizen in de regio van Edesheim. Voortdurende investeringen, ecologisch wijngaard-beleid en stipte opvolging van de kwaliteit dragen zonder twijfel bij aan de hoge reputatie van de Gebrüder. Het huis bezit voor het overgrote deel zijn eigen wijngaarden en doet zelden of nooit beroep op aangekochte druiven. In de zeldzame gevallen, dat een aankoop van druiven onontbeerlijk is, komen enkel de druiven van de allerhoogste kwaliteit in aanmerking.

De modernste installaties zorgen voor een perfecte controle in de wijnmakerij. Er is zelfs een systeem dat de fermentatie continu controleert. Elke 10 seconden wordt een staal genomen van het fermenterende sap. CO2, alcoholgehalte en densiteit worden op die manier nauwlettend in de gaten gehouden en maken een proactieve temperatuurscontrole mogelijk. Dit systeem is een pilootproject van de universiteit van Mannheim en is uniek in Europa. Zo wordt alles in het werk gesteld voor een vlekkeloze kwaliteit.

Wij bevelen u dan ook graag deze producten aan voor hun fantastische prijs/kwaliteit verhouding.

Extra informatie

Domein

Anselmann

Druivensoort

Gewürztraminer

Land

Duitsland

Prijscategorie

10 – 15 euro

Stijl

Traditioneel

Wijntype

Dessertwijn

Streek

Phalz